Page 1 of 2

Dåliga erfarenheter med köpare/säljare

Posted: 07 Sep 2016, 15:13
by Falkman
Hej allihop!

Då det nyligen dykt upp en situation där flera forumsmedlemmar tydligen haft problem med en säljare här i köp- och sälj-delen så startar jag denna tråden för de som vill dela med sig och varna andra för köpare eller säljare som de har haft problem med här på forumet.

Re: Dåliga erfarenheter med köpare/säljare

Posted: 07 Sep 2016, 15:17
by Mahkal
Passar på att rapportera tråkigheter med MrCheeze. Köpte en samling circle-gubbar för en tusenlapp den 20:e Juli som fortfarande inte dykt upp. Efter att ha kollat runt verkar flera ha liknande berättelser om samma person.

Han har sagt att han ska swisha tillbaka pengarna, precis som han lovat flera andra men tvekar på att de kommer att hända.

Re: Dåliga erfarenheter med köpare/säljare

Posted: 07 Sep 2016, 15:41
by Profeten
Även jag har köpt modeller av MrCheeze som jag inte fått. Han har sagt att han skickat vid flertalet tillfällen och jag har till och med pratat med honom i telefon två gånger då han hänvisat till personliga skäl, men likväl har inget kommit.

Jäkligt tråkigt om man blivit lurad.

Re: Dåliga erfarenheter med köpare/säljare

Posted: 07 Sep 2016, 17:11
by Beaver
Polisanmäl

Re: Dåliga erfarenheter med köpare/säljare

Posted: 07 Sep 2016, 18:35
by Izin
Swishat över ett köp till herr Ost men fick höra att det varit lite strul med familjen och beklagade givetvis och sa att det var lugnt att han väntade lite med att skicka sakerna. Det var ju faktiskt en månad sen insåg jag nu.

OBS! Om det faktiskt finns personliga anledningar till det hela så ber jag om ursäkt. Hade inte hängt ut nicket här om det inte vore för de två posterna ovan med liknande erfarenheter.

Re: Dåliga erfarenheter med köpare/säljare

Posted: 07 Sep 2016, 18:53
by Mahkal
Ville inte det heller men när jag fick höra att det var personer som hade liknande problem då en hel convergence armé "försvann" i posten. Trots detta använder han fortfarande posten vilket gör det hela mindre troligt

Re: Dåliga erfarenheter med köpare/säljare

Posted: 08 Sep 2016, 05:42
by Arriz
Trist men jag personligen känner 3 st som haft problem med osten också (Och jag själv).
Jag vet han har haft det jobbigt ekonomiskt och att det är på bättringsväg men jag kan inte rekommendera att köpa av han för tillfället.
Jätte trist för han är en jätte trevlig kille förutom dom problemen.

Re: Dåliga erfarenheter med köpare/säljare

Posted: 08 Sep 2016, 06:29
by MrCheeze
Först tycker jag ni ska döpa om tråden till bra/dåliga erfarenheter eller possetiv/negativ feedback för alla erfarenheter är värda att skriva ner

Tycker det är jävligt intressant att ni skriver "problem med familjen" då jag har haft ett dödsfall som har tagit väldigt hårt på mig!

Sen så har det varit mycket strul med posten!

http://www.svd.se/posten-erkanner--har- ... rera-paket

Det är bara en av alla artiklar som det har skrivits om i sommar där det framgår tydligt att dom har haft huvudet i röven!
Som jag nämnde i den andra tråden så kommer saker och ting lösa sig på ett eller annat sätt!

Har varit i kontakt med posten utöver det och bråkat med dom i en och en halv månads tid om kompensation
Jag kommer få det men när vet jag inte för statliga verk funkar så att fort dom ska ha nått så brinner det i knutarna
Och när man själv ska få nått så går det segt som sirap!

Jag ber om ursäkt till alla inblandade kan förstå eran frustration men har ändå försökt hålla kontakten via PM och vissa har jag ringt för att få förklara allt för vissa saker är fan enklare att prata om på telefon istället för att få ner det i text!

Men efter min pappas bortgång har jag inte varit mig själv!

//Osten

Re: Dåliga erfarenheter med köpare/säljare

Posted: 09 Sep 2016, 17:04
by Beaver
Länken du hänvisar till handlar inte om försvunna brev utan om slapphet vid utdelning vilket gör att folk får hämta på serviceställen istället för att få dem till dörren som avtalat.

Kan du visa några ärendenummer hos posten så man kan följa vad som händer?

Re: Dåliga erfarenheter med köpare/säljare

Posted: 09 Sep 2016, 17:29
by Mahkal
Han insistersr ju på att skicka alltihopa med postens gröna lådor som räknas som brev vilket innebär att de inte har ett kollinummer.

På något sätt får han alltså ner en hel convergenc-armé i en sådan som bara råkar försvinna på posten. Han tycker fortfaramde det är en bra idé att använda posten. Köper det inte alls

Re: Dåliga erfarenheter med köpare/säljare

Posted: 09 Sep 2016, 18:51
by MrCheeze
Mahkal Det var två lådor!

Ta reda på fakta!

Det var bara en av länkarna det finns en hel del annat på svenska Dagbladet om postens slarv vilket jag skrev tidigare!

Re: Dåliga erfarenheter med köpare/säljare

Posted: 09 Sep 2016, 19:46
by Beaver
Referensnummer till dina klagomål hos posten?

Re: Dåliga erfarenheter med köpare/säljare

Posted: 09 Sep 2016, 20:03
by Mahkal
Förklara då hur jag ska kunna ha objektiv fakta om händelserna då du är den enda som har någon form utav insikt i paketeringen och vi får helt enkelt lita på ditt ord. Som det verkar hittills är ditt ord inte värt speciellt mycket.

Det blir inte heller mer troligt av att för att få någon som helst koll på läget efter 40 dagar är att man får jaga dig över telefonen.

Att det dessutom inte själv går att kontrollera en enda av uppgifterna du ger är också ytterst tveksamt. Inte fan är man så efterbliven om man skickar gubbar för avsevärda mängder pengar att man snålar in 40 kronor på frakt och gör det ospårbart. Kalla mig konspiratoriker men gör man det är man ju med all rätt helt efterbliven

Om dom där modellerna skulle magiskt dyka upp hemma hos mig mot all förmodan och att allt bara löser sig fint så lovar jag att jag kommer stå först i ledet att be om ursäkt och rentvå ditt namn. Jag kan till och med ta fram gitarren och skriva en låt om hur jag hade fel och hur dum jag har varit. Kan till och med göra video av det.

Men om det fortskrider precis som jag tror att det kommer göra för mig och för de andra köparna kommer jag att polisanmäla händelsen för bedrägeri.

Ha en trevlig kväll

Re: Dåliga erfarenheter med köpare/säljare

Posted: 09 Sep 2016, 22:46
by Elaktomte
Jag måste säga att jag har hållt på med figurspel i över 5 år, och inte en enda gång har paket som jag skickat försvunnit i posten. Att då en convergence armé, uppdelad i 2 paket, ett paket till Mahkal samt till andra personer har nu alltså mystiskt försvunnit i posten, alla samtidigt.

Verkar inte rimligt, just saying.

Re: Dåliga erfarenheter med köpare/säljare

Posted: 10 Sep 2016, 00:07
by Motherland
Jag har nyligen haft problem med MrCheese jag också. Lyckligtvis gällde affären bara en solo och inte alls mycket pengar men av principskäl skriver jag här ändå. Efter att han flera gånger sagt att han skulle skicka så tröttnade jag och skaffade modellen på annat håll och bad honom swisha tillbaka mina pengar istället, eftersom han uppenbarligen inte orkade ta sig till brevlådan, vilket han gick med på, men dom har jag alltså inte heller sett röken av.

MrCheese: Du kan mycket väl ha personliga skäl till att inte orka med dessa saker, men det är för mig förbluffande att du ändå fortsätter att göra affärer och ta emot pengar av folk när du VET att du inte kommer (orka?) fullfölja dom. Det är rent krasst bedrägeri. Att skylla på posten i alla dessa fall håller inte.

Jag råder dig till att, för din egen skull, klara upp alla dessa affärer så fort du bara kan. Annars kommer du snabbt få problem.

Re: Dåliga erfarenheter med köpare/säljare

Posted: 10 Sep 2016, 06:47
by pära

Re: Dåliga erfarenheter med köpare/säljare

Posted: 10 Sep 2016, 15:39
by Waywatcher
Jag kanske missuppfattar något men vem skickar med posten nu för tiden?
Jag skickar alltid med Schenker för de är billigast och sjukt enkelt för du skriver upp ditt eget paket och får skriva ut blanketten själv. Du får kollinummer att följa vilket gör det smidigt för alla.

Ändra taktik och be att köparen betalar frakt, vilket de mesta gör.
Du blir mycket säkrare på det sättet Osten.

Re: Dåliga erfarenheter med köpare/säljare

Posted: 10 Sep 2016, 18:35
by Dumpraiser
Snubben sitter ju och blåser er systematisk. Polisanmäl eller åk dit med ett basebollträ.. Jag hade kört alt nr 2.
Bra tråd, jävligt trist att den behövs i ett så nichat community dock.

Re: Dåliga erfarenheter med köpare/säljare

Posted: 10 Sep 2016, 20:00
by Mahkal
Jag har iallafall polisanmält det och jag hoppas att ni andra gör det också. Behöver ni andra som blivit blåsta information eller något innan ni anmäler är ni välkomna att pma mig så kan jag bidra med det jag vet.

Re: Dåliga erfarenheter med köpare/säljare

Posted: 10 Sep 2016, 21:56
by Carreras
Jag har aldrig haft några problem med MrCheese. Kan vara långsamt men svarar allid då man PM:ar eller ringer. Paket försvinner och det är Skit surt. Har man skickat klagomål till posten så kan man fan inte göra mera Man skulle ju kunna fråga efter rekommenderat brev om man vill vara säker. Hoppas dom alla dyker upp!